“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ SERGİSİ” HAZIRLANIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı onuruna Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Arkeoloji Bölümü Sergisi” düzenlenecektir. 30 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00’da açılacak serginin 15 Aralık 2023 tarihine kadar açık kalması planlanmaktadır.

 Sergi, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından bölümümüz öğretim üyelerinin odalarının bulunduğu geniş koridorda tahsis edilen “Arkeoloji Bölümü Müze ve Sergileme Alanı”nda gerçekleşecektir. Serginin ana teması Atatürk ve arkeoloji, Atatürk ve müzecilik ile arkeoloji tarihi çerçevesindedir. Sergide 19. ve 20. yüzyıl Türk arkeoloji tarihine ait iki yüz elliyi aşkın orijinal fotoğraf, harita, eşya, yayın, belge (efemera, çizim, filateli), gravür ve tablolar ile birlikte sergi konusuna uygun olarak Öğr. Gör. Ceren Baykan tarafından tasarlanan dokuz pano yer alacaktır.

 Sergi hazırlıklarında Prof. Dr. Daniş Baykan, Doç. Dr. Ergün Karaca, Dr. Öğr. Üyesi Melike Zeren Hasdağlı, Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, Öğr. Gör. Ceren Baykan, Arş. Gör. Gamze Üsküplü, Arş. Gör. Coşkun Sivil, Arş. Gör. Mert Uğur Kara, Arş. Gör. Osman Vuruşkan, Doktora öğrencisi Didem Baş ve Lisans öğrencisi Rasim Can Karaçivi yer almıştır.

 Sergiyle eş zamanlı olarak Arkeoloji Bölüm Kütüphanesinde de “Atatürk ve Arkeoloji” ile “Trakya Arkeolojisi Yayınları” konularında sürekli görsel sunum planlanmaktadır. Görsel sunumlarda sergi alanında vitrin içerisinde bulunan bazı yayınların ve belgelerin de tam içerikleri yer alacaktır. Yine sergiyle eş zamanlı Arkeoloji Bölümü Kütüphanesi’nde Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün ortak veya Bölüm üyelerinin yayımladıkları kitaplar ile Trakya arkeolojine ait diğer yayınlar görülebilecektir.

 “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Arkeoloji Bölümü Sergisi” ve “Arkeoloji Bölümü Kütüphane Söyleşileri” kapsamında “Atatürk ve Arkeoloji”, “Atatürk ve Müzecilik” konularında bilgilendirmeler yapılacaktır.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Bu içerik 27.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 135 kez okundu.