NECROPOLEİS ARAŞTIRMA AĞI'NIN (NRN) 7. YILLIK TOPLANTISI

Toplantı, 7-9 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek ve Türkiye Hollanda Enstitüsü'nün (NIT) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Toplantı, ANAMED oditoryumunda iki konferans günü, ardından üçüncü gün (İstanbul'da) rehberli bir geziden oluşacak.

Nekropoleis Araştırma Ağı

Necropoleis Araştırma Ağı ( Akademi ), Doğu Akdeniz ve Yakın Doğu'da Demir Çağı ile Geç Antik Çağ (hepsi gevşek bir şekilde tanımlanmış) arasında morg arkeolojisinin herhangi bir yönü üzerinde çalışan insanları bir araya getirir. Her ne kadar morg kalıntıları - tartışmasız - bu dönem/bölge için en baskın kanıt kategorilerinden birini temsil etse de bu alandaki bilim adamlarının yalnızca coğrafi olarak değil, aynı zamanda metodolojik ve teorik yaklaşım açısından da oldukça dağınık olduğunu düşünüyoruz. Daha yakın iş birliğinden büyük fayda sağlayabileceğimize inanıyoruz. NRN'nin amacı öncelikle fikir alışverişini ve metodolojik en iyi uygulamaları kolaylaştırmaktır. NRN açıkça müze personelini, Eski Eserler Hizmetleri üyelerini ve üniversiteler ve araştırma enstitülerindeki akademisyenleri dahil etmeyi ve sadece geçmişi değil, aynı zamanda cenaze arkeolojisi etrafında dönen güncel konuları da (insan kalıntılarının kazılması, depolanması, fon eksikliği gibi) tartışmayı amaçlamaktadır. Yıllık Toplantılarımızda ve uluslararası konferanslarda (düzenlenen panellerde) bir araya geliyoruz.

Ağa katılmak ve posta listemizde yer almak istiyorsanız lütfen

NecropoleisResearchNetwork@gmail.com aracılığıyla iletişime geçin .

Konular

Bu yıl, aşağıdaki temalar üzerinde çalışan akademisyenleri ve araştırmacıları makalelerini veya poster önerilerini sunmaya davet ediyoruz:

-        Cenaze Ritüellerine Teorik ve Metodolojik Yaklaşımlar

-        Kırsal ve Uzak Manzaralarda Cenaze Uygulamaları

-        Geç Antik Çağ ve Bizans Döneminde Ölülerle Başa Çıkmak

-        Anadolu'da Yeni Keşifler ve Son (Arazi) Çalışmalar

Her bildiri sunumu yaklaşık 20 dakika sürecek ve ardından 10 dakikalık bir tartışma gerçekleştirilecektir. Poster oturumuna ilişkin ayrıntılar daha sonraki bir tarihte duyurulacaktır.

Gönderim Kuralları

-        Teklif teslimi için son tarih 30 Nisan 2024'tür.

-        Teklifler (en fazla 200 kelime) İngilizce olmalıdır.

-        Teklifinizi “NRN 2024 – Makale Teklifi” veya “NRN 2024 – Poster Teklifi” konu satırıyla birlikte bir e-posta ekinde Tamara Dijkstra'ya (tmdijkstra@rug.nl) bir Word belgesi olarak gönderin.

-        Kısa bir CV (200 kelime) veya çevrimiçi CV'ye bir bağlantı ekleyin.

-        Lütfen e-postanıza adınızı, üyeliğinizi ve iletişim bilgilerinizi eklediğinizden emin olun.

Diğer Uygulamalar

-        Yıllık Toplantıya katılım ücretsiz olup, kayıt zorunludur.

-        Az sayıda poster sunumuna yer ayırabiliriz. Lütfen bu tercihinizi teklifinizde belirtiniz.

-        Geziye ilişkin detaylar daha sonra duyurulacaktır. Maksimum katılımcı sayısı olması durumunda sunumu yapanlar önceliklidir.

-        Yıllık Toplantı katılımcılarının seyahat, konaklama ve yemek masraflarını kendilerinin karşılaması rica olunur. Konferans günlerinde kahve/çay ve içecekler NIT tarafından sağlanacaktır.

- Sunum yapanlar, masraflarının (bir kısmını) karşılamak için MARE Seyahat Hibesine başvurabilirler  .

-        Yıllık Toplantı sırasında iletişim dili İngilizcedir.

-        Yıllık Toplantı canlı yayınlanmayacak, yüz yüze gerçekleştirilecek bir etkinliktir.

-        Toplantı sonrasında yayın zorunluluğu yoktur. NRN Yıllık Toplantılarının temel amacı birbirimizle tanışmak, araştırmalarımızı paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmaktır.

NRN 2024 organizasyon komitesi,

Aysel Arslan (Türkiye Hollanda Enstitüsü)

Tamara Dijkstra (Groningen Üniversitesi)

Fokke Gerritsen (Türkiye Hollanda Enstitüsü)

Gülşah Günata (Netherlands Institute in Turkey)

Bilge Hürmüzlü (Suleyman Demirel University, Isparta)

Lidewijde de Jong (Groningen Üniversitesi)

Bu içerik 16.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 123 kez okundu.